You are currently viewing VÄHEÄ-hankkeen tuloksia: Loppukartoitus hankkeen toimenpiteistä on julkaistu

VÄHEÄ-hankkeen tuloksia: Loppukartoitus hankkeen toimenpiteistä on julkaistu

  • Artikkeli julkaistu:19 elokuun, 2022

Loppukartoituksessa tarkastellaan, miten ekologisuutta ja hiilijalanjälkeä on seurattu ja millaisia vaikutuksia vähähiilisyyteen tähtäävillä kehittämistoimilla on ollut ravintola Hanna Å:n keittiön hiilijalanjälkeen. Loppukartoituksessa tutkittiin myös, millaisia muutoksia opiston kampuksella työskentelevien ja opiskelevien osalta on tapahtunut kulutuskäyttäytymisessä.

Yhteenvedossa todetaan, että VÄHEÄ -hankkeen aikana tehtyjä toimenpiteitä voidaan pitää onnistuneina, kun tarkastellaan niiden tuottamia tuloksia ja syntyneitä hiilijalanjäljen pienenemiseen johtaneita toimintatapoja. Esimerkiksi ruokailijoiden kulutuskäyttäytymisessä on näkynyt se, että maitoa käytetään vähemmän ruokajuomana, kasvisruokaa syödään enemmän ja salaattia otetaan enemmän lautaselle. Lisäksi lautaselta päätyy nykyään ruokaa vähemmän jätteisiin.

Loppukartoituksen teki Lapin ammattikorkeakoulu.

Loppukartoitus on luettavissa tästä linkistä.