Tietoa opiskelijalle – aikataulut, asuminen ja muut käytännöt

Sujuva arki mahdollistaa sujuvan ja menestyksekkään opiskelun

Opiskelijan arki on paljon muutakin kuin vain uuden opiskelua. Toimivat asumisjärjestelyt, ruokailu, lukuvuoden aikataulut ja terveydenhoito kuuluvat erottamattomasti opiskelijan arkeen ja antavat pohjan niin opinnoissa menestymiselle kuin opiskelijan hyvinvoinnillekin. Peräpohjolan Opistossa on myös aktiivinen oppilaskunta, joka osaltaan huolehtii kaikkien opiskelijoidemme viihtyvyydestä ja koulutuksen laadusta. Kaikissa kysymyksissäsi voit kääntyä joko opettajakunnan tai muun henkilökuntamme puoleen, joiden yhteystiedot löydät täältä. Tarjoamistamme koulutuksista löydät lisätietoa Hakijalle-osiosta.

Opiston yhteiset aikataulut; lukuvuosi, loma- ja vapaapäivät sekä juhlat

Opiston arki jaksottuu normaalisti syys- ja kevätlukukauteen, jotka muodostavat lukuvuoden. Tavallisesti lukuvuosi aloitetaan elokuussa ja lukuvuosi päättyy touko-kesäkuun vaihteessa. Lukuvuoteen sisältyvät syys-, joulu- ja talvilomat sekä muut lukuvuosikohtaiset vapaat niiden sattuessa arkipäiville (esim. itsenäisyyspäivä ja pääsiäinen). Lisäksi opistolla järjestetään joulu- ja kevätjuhlat. Tarkemmat päivämäärät löydät alta.

Lukuvuosi 2022-2023:

Ammatillinen koulutus alkaa uusilla opiskelijoilla 1.  elokuuta alkaen opettajan toimittamilla orientaatiotehtävillä sekä hoks-keskusteluilla oman ryhmänohjaajan kanssa.

Jatkavien opiskelijoiden lähiopetus alkaa 16.8.2022.

Aikuisten perusopetuksen aloitusajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

 
  • Syysloma vko 42
  • Hiihtoloma vko 10

 

  • Opiskelijoiden kevätjuhla 25.5.2022

Koronaa koskeva ohjeistus opiskelijoille luettavissa tästä linkistä

Toiminnassamme noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita tartuntojen ehkäisemiseksi. 

Ajankohtaista tietoa löydät myös Mehiläinen Länsipohjan verkkosivuilta. 

Aktiivista oppilaskuntatoimintaa

Meillä Peräpohjolan Opistossa oppilaskunta on yhtä kuin kaikki koulun opiskelijat.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oppilaskunta on demokraattisesti valittu toimielin, joka edustaa kaikkia Peräpohjolan Opiston opiskelijoita. Sen kautta kaikki opiskelijat voivat saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa omiin asioihinsa. Oppilaskunnan tukena toimii ohjaava opettaja, joka huolehtii yhteydenpidosta muihin opettajiin ja rehtoriin.

Oppilaskunnan tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa ja koulutyötä. Lain mukaan koulutuksen järjestäjän tulee varata opiskelijoille mahdollisuus osallistua koulutuksen kehittämiseen sekä kuulla opiskelijoita ennen opintoihin ja muihin opiskelijoiden asemaan olennaisesti vaikuttavien päätösten tekemistä.

Peräpohjolan Opistossa oppilaskunnan edustajat vaikuttavat johtokunnassa ja kestävän kehityksen työryhmässä (Ke-Ke-tiimi).

Tilaa opiskelijaesittely!

Opiskelijamme kertovat mielellään opiskelusta Peräpohjolan Opistolla. Esittelyn voi tilata osoitteesta koulutus@ppopisto.fi.