Ammatillinen koulutus Tornion perinteikkäimmässä opistossa

Hanki kasvatus- ja ohjausalan perus- tai ammattitutkinto

Peräpohjolan Opistossa voit opiskella joko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon tai kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon. Tutkinnot ovat kumpikin ammattiin johtavia koulutuksia, mutta ne eroavat toisistaan painotuksiltaan ja sisällöiltään. Perustutkinnossa voit opiskella joko lastenohjaajaksi tai nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Ammattitutkinto keskittyy puolestaan koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalaan.

Ammatillinen koulutus on hyvä ponnahduslauta työelämään. Ammatillisen koulutuksen ohella tarjoamme myös aikuisten perusopetusta sekä muuta ihmisten ohjaukseen, neuvontaan ja auttamiseen liittyvää koulutusta.

Opintososiaaliset edut ammatillisessa koulutuksessa

Ammatilliseen koulutukseen liittyy opintososiaalisia etuja, joihin tutkintoa suorittava opiskelija voi olla oikeutettu.

RUOKAILU
Perustutkinnon suorittajana saat yhden ilmaisen aterian päivässä.

OPINTOTUKI
Perustutkintoa suorittavat opiskelijat voivat saada opintotukea, joka koostuu opintorahasta, asumislisästä ja opintolainasta. Lisätietoja: http://www.kela.fi/opintotuki

KOULUMATKATUKI
Ammatillista perustutkintoa suorittava opiskelija voi saada koulumatkatukea. Lisätietoja löydät KELA:n sivuilta. 

Voit saada koulumatkatukea, jos

  • koulumatkasi on vähintään 10 kilometriä yhteen suuntaan
  • koulumatkasi kustannukset ovat yli 54 euroa kuukaudessa (ei koske Waltti-seutuliikennettä, koulukuljetusta eikä itse järjestettyä kulkutapaa) ja
  • teet vähintään 7 yhdensuuntaista koulumatkaa viikossa.
  • Koulumatka on lyhin autoreitti kodin ja oppilaitoksen välillä. Jos tämä lyhin reitti on alle 10 kilometriä, et voi saada koulumatkatukea, vaikka linja-auton kulkema matka olisi pidempi.

Takaisin Hakijalle-sivulle.