Aikuisten perusopetus

Kysy vapaita opiskelupaikkoja!

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu oppivelvollisuusiän ylittäneille yli 17-vuotiaille nuorille ja aikuisille, jotka haluavat suorittaa peruskoulun ja saada peruskoulun päättötodistuksen. Koulutukseen voivat hakeutua myös maahanmuuttajataustaiset opiskelijat, joilta puuttuvat peruskouluopinnot kokonaan tai ne ovat puutteelliset. Aikuisten perusopetuksessa voi myös täydentää perusopetuksen tutkintoa tai korottaa oppiaineiden arvosanoja.

Aikuisten perusopetuksessa on kaksi vaihetta: alkuvaihe ja päättövaihe. Alkuvaiheeseen voi tarvittaessa sisältyä lukutaitovaihe niille, joilta puuttuu luku- ja kirjoitustaito, tai se on puutteellinen.

Näin haet koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Kaikki hakijat kutsutaan kielitestiin ja haastatteluun.

Opiskelu aikuisten perusopetuksen ryhmissä onnistuu myös verkko-opintoina asuinpaikastasi riippumatta. 

Mikäli kaipaat apua tai neuvoja hakemiseen liittyen, kysy lisätietoja sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi tai puhelimitse 0400 363 799.

Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan peruskoulun oppiaineita. Opinnot etenevät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opintoihin kuuluu myös opinto-ohjausta ja työelämätietoutta. Koulutuksen suorittaminen vaatii opiskelijalta tavoitteellista ja määrätietoista opiskelua.

Koulutuksen laajuus ja kesto:

  • Lukutaitovaihe / 27 kurssia / 1 lukuvuosi
  • Alkuvaihe / 38 kurssia / 1–1,5 lukuvuotta
  • Päättövaihe / 46 kurssia / 1,5 lukuvuotta

Koulutus on opiskelijoille maksuton. Kaikille opiskelijoille tarjotaan koulupäivinä lounas.

Aikuisten perusopetukseen on jatkuva haku. Ota yhteyttä p. 0400 363 799 tai täytä hakulomake. 

Koulutuksesta aikuisten perusopetuksen opiskelijoiden kertomana: 

Aikuisten perusopetuksen ryhmissä voit opiskella asuinpaikastasi riippumatta. Järjestämme opintoja verkko-opintoina.

Kielitaitovaatimus verkko-opintoihin A1.3. Oma tietokone suositeltava.

Opintoihin kuuluu kahden viikon orientaatiojakso Torniossa Peräpohjolan Opistolla. Orientaatiojakso sisältää majoituksen ja ruokailun.